Kérdése van? Válaszolunk.

Autós gázolás Angliában

2015.07.16
2015.07.16

Angliában autó ütötte el ügyfelünket, így 12 napra kórházba került. Mivel angolul nem beszélt, így az ellátások (beleértve a fizikoterápiás ellátást is) során a biztosító telefonon keresztül nyújtott tolmács szolgáltatást részére. Miután a külföldi kezelőorvos és a biztosító orvosa is mozgathatónak nyilvánította, repülővel hazaszállították. Csak nyújtott lábbal utazhatott, így extra ülésre volt szükség a repülőn. Angliában taxi szálította a repülőtérre, Magyarországon pedig mentő várta, hogy el tudjon jutni otthonába.

Biztosító neve: Vienna Life Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.
Termék neve: Világjáró Net Horizont Prémium
Termék szolgáltatási színvonala: Exkluzív

Költségek:

  • 12 napos kórházi kezelés
  • angliai transzfer a reptérig: 130 angol font
  • repülővel történő utazás költségei: 210 angol font
  • mentővel történő szállítás Magyarországon: 89.744 Ft

A 12 napos kórházi kezelés költségeit a biztosító az Európai Egészségbiztosítási Kártya terhére rendezte.

Az angliai repülőtérre történő szállítás költségeit a biztosító térítette. Ugyancsak megtérítették a szükséges kerekesszék szolgáltatás, illetve a reserved seat hely igényből adódó költségeket. A Magyarországon történt mentős szállítás költségeit is az utasbiztosítás fedezte.

Azon túlmenően, hogy az európai egészségbiztosítási kártya terhére nem térülő költségeket megfizette a biztosító, Ügyfelünk részére 13 napon keresztül assisztencia szolgáltatást nyújtottak. A több tucat telefonhívással, e-mai és fax segítségével, illetve partnereik közreműködésével zökkenőmentesen biztosították ügyfelünk gyógyulásának feltételeit.

Hasznosnak tartja ezt a cikket?
 

Saját káreset beküldése

Ha már Önt is érte kár utazása során, és utasbiztosítással kapcsolatos jó vagy akár rossz tapasztalatait másokkal is meg szeretné osztani, küldje meg történetét!

Káresetét biztosításszakmai szempontokra figyelemmel feldolgozzuk és történetét honlapunkon közzétesszük. Felhívjuk figyelmét, hogy a káreset beküldése önkéntes, az kizárólag tájékoztatási és ismeretterjesztési célt szolgál. A káreset beküldése nem minősül kárbejelentésnek! Káresetét kizárólag neve, email címe és telefonszáma megadásával tudja beküldeni. A káreset megküldésével önként és kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy története valódiságának ellenőrzése céljából felvegyük Önnel a kapcsolatot. Adatait más célra nem használjuk. A káreset feldolgozását követően történetét személyes adatok nélkül tesszük közzé honlapunkon.

* A mező kitöltése kötelező.