Kérdése van? Válaszolunk.

Sífelszerelés sérülés

2015.12.03
2015.12.03

Ausztriai tartózkodása során Ügyfelünk snowboardjával elesett és könnyebb zúzódásokat szenvedett. Testi sérülései nem igényeltek orvosi ellátást, azonban a snowboard deszkája elrepedt, használhatatlanná vált.

A biztosító asszisztencia szolgálata tájékoztatta ügyfelünket arról, hogy a vagyontárgyban keletkezett sérülés okozta kár megtérítéséhez szükséges a tárgy megvásárlásáról kiállított számla és a javíthatatlansági szakvélemény.

Biztosító neve: Vienna Life Vienna Insurance Group Biztosító Zrt.
Termék neve: Hóbarát Net Fekete
Termék szolgáltatási színvonala: Exkluzív

Kárbejelentésében ügyfelünk megfogalmazta, hogy a terméket 50.000 Ft-ért vásárolta 2014-ben, azonban a számla már nem állt rendelkezésére.

A Hóbarát Net sí és snowboard biztosítás (a tárgyankénti limit erejéig) kiterjed a síbaleset következtében károsodott vagy ellopott, elrabolt – saját vagy a külföldön, a biztosítás tartama alatt bérelt sí- és snowboardfelszerelés, sí- és snowboardruházat térítésére, a választott szolgáltatási csomag értékhatárain belül. Értékét hitelt érdemlő módon, eredeti, az újkori vásárlást igazoló számlával vagy a bérbe adó által kiállított igazolással kell bizonyítani.

Ugyan Ügyfelünk a vásrlás tényét bizonyítani már nem tudta, a Biztosító ennek ellenére elfogadta igényét, és 50% mértékű avulás alkalmazásával megtérítette a snowboard értékét (kártérítés: 25.000 Ft).

Hasznosnak tartja ezt a cikket?
 

Saját káreset beküldése

Ha már Önt is érte kár utazása során, és utasbiztosítással kapcsolatos jó vagy akár rossz tapasztalatait másokkal is meg szeretné osztani, küldje meg történetét!

Káresetét biztosításszakmai szempontokra figyelemmel feldolgozzuk és történetét honlapunkon közzétesszük. Felhívjuk figyelmét, hogy a káreset beküldése önkéntes, az kizárólag tájékoztatási és ismeretterjesztési célt szolgál. A káreset beküldése nem minősül kárbejelentésnek! Káresetét kizárólag neve, email címe és telefonszáma megadásával tudja beküldeni. A káreset megküldésével önként és kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy története valódiságának ellenőrzése céljából felvegyük Önnel a kapcsolatot. Adatait más célra nem használjuk. A káreset feldolgozását követően történetét személyes adatok nélkül tesszük közzé honlapunkon.

* A mező kitöltése kötelező.