Kérdése van? Válaszolunk.

Autótörés Kaliforniában

2015.07.14
2015.07.14

Ügyfelünk 2014. novemberében az Amerikai Egyesült Államok, Kalifornia állam egyik út menti parkolójában indulás előtt nekitolatott egy oszlopnak ismerőse gépjárművével. Az autó bal hátsó lámpája és lökhárítója megtört. Személyi sérülés és rendőri intézkedés nem történt. A kárt bejelentette a balesetekért felelős kaliforniai hivatalhoz (State of California Department of Motor Vehicles). A gépjármű tulajdonosa CASCO biztosítással nem rendelkezett, ügyfelünk igazolta, hogy a keletkezett kárt megfizette a gépjármű tulajdonosa részére.

Biztosító neve: Mapfre Asistencia S.A. Magyarországi Fióktelepe
4.83
Termék neve: LUX Air-T
4.62
Termék szolgáltatási színvonala: Exkluzív
  • Gépjármű javíttatási költsége: 838,3 USD
  • Két új alkatrész összesen: 1230 USD

Kárigény összesen: 512.928 Ft

Az ügyfelünk által vásárolt LUX Air-T utasbiztosítás 1.000.000 Ft-os felelősségbiztosítási szolgáltatást tartalmaz. A felelősségbiztosítási szolgáltatás külföldi tartózkodás során olyan harmadik félnek okozott személyi sérüléses vagy dologi kár megtérítésére nyújt lehetőséget, amelyért a biztosított az adott ország jogrendje szerint kártérítési felelősséggel tartozik.

A megállapított biztosítási összegből a biztosító 20% önrész levonást alkalmaz, így a feltételeknek megfelelően a biztosító 410.342.- Ft összeget térített meg.

Hasznosnak tartja ezt a cikket?
 

Saját káreset beküldése

Ha már Önt is érte kár utazása során, és utasbiztosítással kapcsolatos jó vagy akár rossz tapasztalatait másokkal is meg szeretné osztani, küldje meg történetét!

Káresetét biztosításszakmai szempontokra figyelemmel feldolgozzuk és történetét honlapunkon közzétesszük. Felhívjuk figyelmét, hogy a káreset beküldése önkéntes, az kizárólag tájékoztatási és ismeretterjesztési célt szolgál. A káreset beküldése nem minősül kárbejelentésnek! Káresetét kizárólag neve, email címe és telefonszáma megadásával tudja beküldeni. A káreset megküldésével önként és kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy története valódiságának ellenőrzése céljából felvegyük Önnel a kapcsolatot. Adatait más célra nem használjuk. A káreset feldolgozását követően történetét személyes adatok nélkül tesszük közzé honlapunkon.

* A mező kitöltése kötelező.